Compania de Turism Lent

Compania de turism lent (CTL) s-a născut ca instrument de implementare a unui amplu plan de dezvoltare şi promovare a ecoturismului în România, elaborat, în parteneriat, de către Asociaţia de Ecoturism din România şi Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

CTL este braţul comercial al celor două organizatii, contribuind la dezvoltarea pieţei de ecoturism în România, la sprijinirea serviciilor de turism ale localnicilor şi la susţinerea conservării naturii.

Asociaţia de Ecoturism din România (AER)

Asociaţia de Ecoturism din România reprezintă un parteneriat pentru conservarea naturii şi dezvoltarea durabilă a turismului, între asociaţii de turism, asociaţii non-guvernamentale care acţionează în dezvoltare locală şi conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii şi agenţi economici în turism.

AER are o activitate de 9 ani în domeniul ecoturismului, atât în crearea de produse noi cât şi în promovarea lor. Totodată AER are experienţă prin intermediul membrilor săi în derularea de programe turistice, inclusiv în deltă.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 a luat naștere în anul 2010 la inițiativa multiplului campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, împreună cu arhitectul Teodor Frolu, din dragoste pentru Deltă, tradiție și natură, și din dorința de a ajuta la dezvoltarea locală din regiunea Deltei Dunării și din alte zone din România.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 a inițiat mișcarea Rowmania, brandul sub care sunt realizate produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate. Sub umbrela Rowmania au fost organizate, în țară și în Europa, nenumărate evenimente adresate turiștilor, pentru promovarea unei Românii naturale şi dezinvolte, admirată, pe îndelete, din barcă.

Descoperă Delta în ritm de canotcă

Amplasat pe braţul Sulina, Centrul de Ecoturism Rowmania – Crişan este punctul de plecare al turelor cu canotca, în care turiştii pot avea acces la un audioghid cu sunetele celor mai întâlnite păsări din zonă şi un catalog cu informaţii suplimentare despre comunitatea locală şi păsările deltei. Gastronomia pescărească, pitorescul portului Sulina şi ospitalitatea satelor tradiţionale completează frumuseţea naturii din pădurile Letea şi Caraorman, a întinderilor nesfârşite de stuf, şi a păsărilor şi animelelor ce le populează.